Huisregels en Wachttijd

Werkwijze

De praktijk biedt SGGZ behandelingen aan voor volwassenen (18+). Aanmelding kan telefonisch bij A.D. van Eijk, klinisch psycholoog op nr. 0652091046, via het aanmeldformulier, per mail via info@psychotherapievaneijk.nl of angelina.vaneijk@ziggo.nl. In het eerste telefonische contact wordt nagevraagd of je verzekerd bent bij een ziektekostenverzekeraar waar de praktijk een contract mee heeft en of er sprake is van een adequate verwijzing en worden enkele contactgegevens genoteerd. Daarna vindt een intakegesprek plaats met A.D. van Eijk, waarin verdere contactgegevens worden uitgevraagd en de problematiek in kaart wordt gebracht. In een tweede gesprek wordt een behandelvoorstel gedaan en worden vragenlijsten afgenomen en eventueel verder diagnostisch onderzoek gedaan. Vervolgens wordt een behandelplan/behandelovereenkomst opgesteld en door beiden ondertekend, als je akkoord bent. Het behandelplan wordt regelmatig geëvalueerd (tevens met vragenlijsten) en eventueel bijgesteld. In de afbouwfase van de therapie kan de frequentie van de gesprekken afnemen.

Huisregels

De praktijk is bereikbaar op werkdagen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 17.00 uur. Afspraken dienen 24 uur van te voren afgezegd te worden. Bij latere afzegging wordt een no show tarief in rekening gebracht. (Cliënten kunnen door de week tijdens kantooruren terecht bij mijzelf. De avonden en ’s nachts en in de weekenden bij de huisartsenpraktijk/post, spoedeisende eerste hulp. In geval van crisis adviseren wij je om contact op te nemen met uw huisarts/de huisartsenpost. Bij mijn afwezigheid bijvoorbeeld in verband met vakantie, zijn er afspraken gemaakt voor vervanging, met de waarnemend regiebehandelaar.

Wachttijd

De wachttijd voor behandeling bedraagt momenteel meer dan 12 maanden. (laatst bijgewerkt maart 2024). In verband hiermee plaats ik momenteel helaas geen nieuwe cliënten op de wachtlijst.
Wij raden je aan om verder te zoeken op www.rondompsychotherapie.nl of www.schematherapie.nl

Wanneer je de wachttijd te lang vindt, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken vanaf je eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Contact

Drs. A.D. Van Eijk
Klinisch psycholoog
Psychotherapeut
Cognitief-gedragstherapeut
Senior schematherapeut
EFT therapeut
Supervisor VGCt
Supervisor VST

Praktijk voor Psychotherapie
Drs. A.D. van Eijk
Anjelierenlaan 10, 2111 BP Aerdenhout

T: 023-5290032
M: 06-52091046
E: info@psychotherapievaneijk.nl